V Ústí nad Labem vyrostou nové skladové haly o ploše 30 tisíc m2

V průmyslovém parku Ústí nad Labem City se zahajuje po předání prvního objektu do provozu výstavba dalších dvou skladových hal. Budova B se připravuje pro českou logistickou společnost RTR-Transport a Logistika, která bude mít v pronájmu 10 787 m2 skladovýchkancelářských prostor z celkových více než 29 000 m2. Nová hala bude realizována ve stupni zelené certifikace BREEAM Very Good. Plánovaný termín dokončení je ve 4. čtvrtletí letošního roku.

Vzhledem k blízkosti k zákazníkům a dálnice D8 z Prahy do Drážďan se park hodí zvláště pro logistiku poslední míle. Expanze firem do této oblasti vytvoří desítky nových pracovních míst. „Hala podstatně zvýší objem naší nabídky logistických služeb v regionu, kde již dlouhodobě provozujeme logistické centrum v městské části Krásné Březno,“ říká jednatel RTR-Transport a Logistika Pavel Kříž.

V Parku Ústí nad Labem City, který je postupně budován na brownfieldu nedaleko centra města, vznikají na celkové ploše téměř 11 hektarů celkem 3 haly s více než 52 000 m2 pronajímatelných ploch. V současné době je dokončená a plně obsazená hala „A“ společnostmi Exyte Technology a Bosal Aftermarket Europe. Ve výstavbě jsou souběžně haly B a C, které nabídnou více než 29 000 m2 pronajímatelných ploch. Budova bude mít části fasády osázené zelení. V rámci parku byla zrealizována retenční nádrž udržující stálou hladinu vody, doplněnou o hmyzí hotel.

Zaujal Vás tento článek? Podívejte se na náš blog!

Zdroj: Skypaper, VGP