CTP pronajalo 60 % nové přístavby parku Prague North

Společnost CTP podepsala tři klíčové desetileté nájemní smlouvy ve svém nejudržitelnějším průmyslovém parku nedaleko Prahy, které tvoří více než 60 % nové budovy o rozloze 32 000 m2, která bude v CTParku Prague North dokončena do konce druhého čtvrtletí roku 2024.

Mezi nájemce CTParku Prague North bude patřit řetězec supermarketů Albert, který rozšiřuje své zastoupení v portfoliu CTP. Dalším klientem je společnost Fulfillment.cz, specializující se na skladování a logistiku pro e-commerce, pro kterou byla volba CTParku Prague North jasná. "Hledali jsme dlouhodobého partnera, který by vyhověl rostoucímu zájmu našich klientů a jejich potřebě udržitelné logistiky ve strategické lokalitě pro Prahu. Dostupnost dopravců 'same-day delivery' pro Prahu a střední Čechy a zachování osobního odběru v blízkosti dálnice je klíčem k našemu dalšímu růstu," podělil se o své zkušenosti Vojta Bulíř, CSO Fulfillment CZ s.r.o. S pronájmem téměř 8 500 m2 se Fulfillment.cz stává významným hráčem v rychle rostoucím světě online obchodu.

MEMODO, velkoobchod s fotovoltaikou a tepelnými čerpadly, oceňuje flexibilitu společnosti CTP a její schopnost vyhovět specifickým požadavkům, jako jsou speciální komory pro skladování baterií a speciální protipožární zařízení, v prostorách o rozloze 6 000 m2. Tento závazek k přizpůsobení a udržitelnosti je klíčem k podpoře ekologičtější budoucnosti. "V oblasti solárních úložišť jsme čelili výzvám spojeným s přísnými bezpečnostními požadavky. Společnost CTP prokázala výjimečnou flexibilitu a ochotu přizpůsobit prostory našim potřebám, což bylo rozhodující pro úspěšné zavedení našeho podnikání v parku," poznamenal Jonas Kasal, generální ředitel společnosti MEMODO.

Jakub Kodr, generální ředitel a vedoucí oddělení rozvoje obchodu společnosti CTP v České republice, zdůrazňuje: "S těmito významnými nájemci, kteří sdílejí naše hodnoty a ambice, nyní realizujeme naši vizi moderního a udržitelného průmyslového parku. CTPark Prague North je důkazem našeho odhodlání rozvíjet region a podporovat trendy, které utvářejí budoucnost průmyslu a logistiky."

CTPark Prague North nabízí 70 000 m2 skladových prostor Shell & Core s termínem dodání do šesti měsíců od podpisu nájemní smlouvy. Park umožňuje flexibilní možnosti pronájmu od 1 200 m2 pro menší podniky až po 120 000 m2 pro velká distribuční centra nebo výrobní závody. Součástí areálu bude postupně komunitní bydlení, sportovní zařízení, cyklostezky, stáje pro koně a také CTP Clubhaus, který nabízí komunitní služby, jako je lékař, fitness centrum, bistro atd. Mezi významné přínosy pro udržitelnost patří fotovoltaický systém o výkonu 19 MWp, nabíječky elektromobilů, systémy pro zadržování dešťové vody a komplexní podpora biodiverzity. Park, jehož budovy usilují o dosažení nejvyššího skóre udržitelnosti BREEAM New Construction Outstanding, se stává domovem společností, které se zavázaly k inovacím a udržitelnosti ve svých odvětvích.

Zaujal Vás tento článek? Podívejte se na náš blog!

Zdroj: Property Forum, CTP