Zásilkovna přebírá rozšíření Arete Parku na Borských polích

Rozšíření průmyslového parku v Plzni na Borských polích skupina Arete nedávno dokončila a předala k užívání nájemci, jímž je společnost Zásilkovna. Celková pronajímatelná plocha vlastněná fondem Arete Industrial vzrostla na 172.264 metrů čtverečních.

Přístavba areálu zároveň zvýšila celkovou pronajímatelnou plochu fondu Arete Industrial na 172.264 metrů čtverečních. Podíl logistiky podle plochy u stávajících Arete Parků je v celkovém portfoliu fondu v České republice a na Slovensku nyní na úrovni 57 %. Celková expozice portfolia mezi zeměmi je následující: 59 % ČR, 41 % SR.

„Těší mě, že se nám daří rozšiřovat portfolio lukrativních prostor k pronájmu v Čechách a na Slovensku, zhodnocovat naše investice a zároveň podporovat podnikání místních společností, a že obsazujeme tyto prostory velmi kvalitními nájemci, kteří jsou ve svém oboru úspěšní,“ říká k expanzi plzeňského parku spoluzakladatel skupiny Arete Lubor Svoboda.

Pro Zásilkovnu je zásadní hustá síť výdejních míst v České republice i v zahraničí, přičemž každý měsíc se otevírají desítky dalších. Pro svou činnost potřebuje prémiové přepravní a skladovací prostory, jako jsou například právě ty v Arete Parku Plzeň Borská pole.

Lokalita Borských polí byla už v minulosti centrem výroby a logistiky v regionu. V dnešní době sahá ještě dál a poskytuje zázemí pro high-tech výzkumná a vývojová centra a další vysoce kvalifikované činnosti. Projekt moderního průmyslového parku v Plzni vznikl revitalizací brownfieldu.

Zaujal Vás tento článek? Podívejte se na náš blog!

Zdroj: Systémy logistiky