Sklady a skladové haly - Přímo od majitelů

Sklady a skladové haly - Přímo od majitelů

BILLA otevřela v Modleticích nový sklad

Nový sklad čerstvých potravin maloobchodního řetězce, který stojí vedle jeho české centrály nedaleko Prahy, má plochu 15 500 m2. Celková investice se pohybovala kolem půl miliardy korun.

Sklad bude zásobovat ovocem, zeleninou, masem, uzeninami a mléčnými výrobky všech 207 prodejen, které má BILLA nyní v České republice. Do konce roku by jich mělo přibýt ještě šest.

Optimalizované logistické procesy a nový sklad tvoří jádro úspěchu dobrého obchodníka. Nová infrastruktura napomůže naplnit naše cíle další expanze,“ řekl Janusz Kulik, člen představenstva REWE International, pod který BILLA spadá.

Nový centrální sklad čerstvých potravin v Modleticích byl projektován podle moderních technologických a logistických trendů. Hala je například vybavená senzory pohybu, které šetří energii za osvětlení, uvedl Jaroslaw Szczypka, generální ředitel BILLA Česká republika.

Nyní máme 90 % veškerého zboží na jednom místě a můžeme tak rychle reagovat na objednávky z prodejen. Zbytek, například nápoje a pivo, jde přímo přes dodavatele. Čerstvé zboží z nového skladu budeme do našich supermarketů dodávat pětkrát týdně, ovoce a zeleninu šestkrát týdně,“ řekl Jaroslaw Szczypka.

Stavba nové skladovací haly trvala devět měsíců - od září 2013 do letošního června. Řetězec v ní zaměstná kolem 160 nových pracovníků. Vnitřní prostor je rozdělen do několika oddělených zón, které mají vlastní regulaci teploty. Ta se v jednotlivých zónách pohybuje podle typu zboží od 2 do 16 °C.

Řetězec očekává, že zde ročně naskladní kolem 30 mil. kartonů zboží. Z toho 20 mil. připadne na ovoce a zeleninu a 10 mil. kartonů na další čerstvé zboží. Nový sklad pojme přes 2500 položek od více než 200 dodavatelů, zejména českých.

Český sortiment v prodejnách BILLA má podíl téměř 70 %. Ovoce a zelenina se ze skladu expeduje do jednoho a půl dne od naskladnění, u ostatního chlazeného zboží to je dva až tři dny.

Z celkové skladové plochy tvoří prostor pro ovoce a zeleninu 5800 m2 a pro mléčné výrobky, maso, uzeniny a lahůdky asi 8 200 m2.

 

Zdroj: logistika.ihned